EGRI BIKAVÉR CLASSIC 2021 Ez a bor olyan, mint egy igazán jó beszélgetés, ami hosszan tart és minden pillanata élvezetes. A Kékfrankos és a Merlot, Menoir, Turán fűszeres jegyei lassan, türelmesen érik el a tökéletes harmóniát, míg a tölgyfahordós érlelés finoman kerekíti a történetet. Minden korty egy újabb fejezet, ami Eger lelkét meséli el.
Kékfrankos 58% – Menoir 19% – Merlot 15% – Turán 8% | Száraz vörösbor | 0,75 L
Illatában a fekete gyümölcsök, mint a feketeribizli és aszalt szilva, harmonikusan keverednek a finom fűszeres jegyekkel.
Ízében a sötétbogyós gyümölcsök dominálnak, amelyeket egy kis szegfűszeg és csokoládé gazdagít.
100% kézzel művelt szőlőből
Borkészítés: kézi szüret, tartályos erjesztés kézi csömöszöléssel, majd 2–2,5 éves fahordós érlelés
Alkohol: 13,5% v/v
Maradék cukor: 1,1 g/l
Fogyasztási hőmérséklet: 16–18 °C
Ajánljuk: vadételekhez, magyar konyhához, vagy egy ünnepi vacsorához, ahol a bor igazi központi szereplő lehet.
Borvidék: Eger
"Az én Bikavérem: Ez a bor számomra sokkal több, mint egy egyszerű Bikavér. Az évek során számtalan verziót készítettem már belőle, és mindig próbálom megtalálni azt a tökéletes egyensúlyt, amit Nagypapám 1972-es Egri Bikavére hagyott bennem. Azóta is keresem azt az ízt, amit tőle tanultam, azt a gazdag, telt karaktert, ami már az első korty után is megérint. Minden évben egy kicsit másképp művelem a szőlőt, másként érlelem a fahordóban, más házasításokat próbálok – és minden egyes év új felfedezés. A mostani Bikavérem talán a legjobban hasonlít ahhoz, amit mindig is kerestem: olyan, mint a meggybefőtt és meggylekvár, édes, telt, mégis friss. Bár sokféle Bikavért készítettem már, ez mindig is az, ami igazán közel áll a szívemhez."
Demeter Csaba