Rólunk
Borásznak lenni kaland!
1996-ban édesapám úgy döntött, hogy a legnagyobb "hibáját" követi el, és rám bízza a pince vezetését. Azonnal nekiláttam, hogy mindent megváltoztassak, amit a család 100 éven keresztül sikeresen, vagy épp nem sikeresen csinált. A szőlőt modern szemléletben műveltem, bort úgy készítettem ahogyan az manapság kell, és persze, elérkezett az idő, hogy végre megszabaduljunk a régi, penészes fahordóktól és az elavult présünktől. Édesapám fél évig nem szólt hozzám, mivel biztos volt benne, hogy végleg elrontom az egészet. Ma már, ha a barátaival beszél, nem győzi hangoztatni, hogy igazam volt, és büszke rám. Persze nem mondja meg nekem, de hát mit is mondhatna, mikor a boraink azóta sokkal jobbak lettek!
Képzelj el egy időkapszulát, ahol az Eger melletti Mész-hegy varázsa a 19. század ízeit adják a boraink minden kortyához! Üknagyapánk nem csak szőlőt ültetett – ő álmodozott, szenvedett, és egy életre szóló örökséget teremtett. Azóta is a szenvedély és a munka keveredik minden egyes palackunkban.
DEMETER CSABA – (1973. MÁRCIUS 14., HALAK) A Borászat Innovációjának Élharcosa Az Év Fiatal Magyar Borásza (2010) és az Év Egri Bortermelője (2014).
A természet és a fenntarthatóság iránti elhivatottságom új irányvonalat adott borászatunknak. Tisztában vagyok azzal, hogy a biogazdálkodásra való áttérés nem egyszerű feladat, de eltökéltségem és hitem abban, hogy ez a helyes út, rendíthetetlen. Hiszek abban, hogy a fáradhatatlan munkával és az innovációval valóban maradandó eredményeket érhetünk el.
Fenntarthatóság:
- Folyamatosan dolgozunk a bio szőlőművelés és borkészítés átállításán, mert a jövőnk itt van!
- Borospalackjaink visszavétele lehetővé teszi, hogy újra használhassuk azokat, míg csökkentjük a környezetünkre gyakorolt hatásokat.
- Az újrahasznosított papírból készült boroscímkék és kiadványok a fenntarthatóság iránti elkötelezettségünket tükrözik.
- Mennyiségi kedvezményt ajánlunk azokra, akik 18 palack bort vásárolnak, csökkentve a fuvarozás környezeti terhelését.
- Biológiailag lebomló tisztítószereket alkalmazunk, ahol csak lehetséges, hiszen a környezet védelme mindig is a középpontban állt.
- Energiatakarékos gépeket és izzókat alkalmazunk, hogy a borászatunk zöldebbé váljon!
A Kőlyuk pincesor ahol a borok készülnek, egy titkos narancssárga naplementében pihenő hely, ahol üknagyapánk saját kezével vájt pincét, mint egy borkészítő Indiana Jones. Ez nem csak egy pincészet, hanem egy epikus mesebeli hely, ahol a családunk a II. világháború vihara alatt is sértetlenül vészelte át az időt a föld alatt.
9,4 hektáron gazdálkodunk, ahol a kézi szőlőművelés minden egyes levélben a gondoskodásunk nyomát őrzi.
Ismerd meg a hőseinket: a fenséges Eged-Hegy Kékfrankosát, a Merengő Cabernet Franc-t, és a Nagyaszó dűlő gyümölcsös Hárslevelűjét, továbbá a Menoire és Turán különleges párosát – minden korty egy kalandos utazás az ízek tengerén!
Ne csak borokat kóstolj – tapasztald meg a családi varázslatot, ahol a tradíció és a modern ízlés vad táncot jár! Csatlakozz hozzánk, és merülj el a boraink világában, ahol minden palackban egy új kaland vár rád!