A szőlőmag szervezetünk barátja!
"antioxidáns ereje 20-szor nagyobb, mint az E-vitamin, és 50-szer nagyobb, mint a C-vitamin"
Megvédi a testet a korai öregedéstől, betegségektől. Főként a polifenolok pl resveratrol az antocianinok és a katechinek a leghatékonyabbak az antioxidánsai között.
Erősebb antioxidáns mint a C vitamin?
Tudományos kutatások kimutatták, hogy a szőlőmagban lévő proantocianidinek antioxidáns ereje 20-szor nagyobb, mint az E-vitamin, és 50-szer nagyobb, mint a C-vitamin.
A polifenolok hozzájárulnak a test védelméhez!
Védenek a napkárosodásoktól, javítják a látást, javítják az ízületek, artériák és testszövetek, például a szív rugalmasságát, és javítják a vérkeringést a kapillárisok, artériák és erek erősítésével. A szőlőmagból izolált leggyakoribb fenolos vegyületek a katechinek, az epicatechin, a procianidin, valamint néhány dimer és trimer.
A szőlőmagszirup készül:
Kékszőlőmag finomőrleményből, ami ötvenszer kisebb szemekből áll mint a liszt, ezért sejtszinten felszívódik, kékszőlő héj és kékszőlő must.
Mi az a resveratrol:
(Forrás: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4676993/ )
I.Egy erős polifenolos vegyület, amelyet széles körben vizsgálnak a vírusfertőzések enyhítésében. Egy természetben előforduló polifenol, amelyet főleg szőlőmagban, eperfában, vörösborban és földimogyoróban találnak.